LYCKA och TID?!

Torsdagens och fredagens roliga konferens med en superkul jubileumsfest på torsdagkvällen har satt sina spår till att jag är lite trött idag. Fredagens konferens höjdpunkt var Bodil Jönsson som har skrivit boken Tio tankat om tid jag har läst boken för länge sen och den gav mig många bra funderingar om vad tid egentligen är och hur vi ska göra för att inte stressa bort våra liv. Bodil pratade om att tid är något som bara kommer och om skilnaden mellan hur vi uppfattade tid förr i och med orden då, nu och sen. Hon pratade om att “har man marginaler, så är inget farligt” för med marginaler så löser det sig alltid.

Hon påtalade även vikten med “Mellanrum” Med mellanrum har vi tid att stanna upp, prata och lyssna, det ger tid till påträffanden och ger plats till nyfikenhet och kreativitet.

Om skillanden mellan snabbt/billigt till  långsamt/bra 
Om hur trötthet och ledsnad hör ihop.

Hon gav oss formeln för lycka som är
och menar att vi kan inte bli lyckliga utan ansträngning.

Det här inlägget postades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

0 svar på LYCKA och TID?!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *