Löpning med hund!

Ni som irriterar er på hundägare med hund när ni är ute och springer så kan jag berätta att det inte är mycket bättre om man själv har hund. Jag kan nästa uppleva det som värre.

Jag älskar hundar stora som små, men under tiden här i Stockholm och mina sju år som hundägare så har jag också lärt mig att ha lite mer respekt, det har hänt flera gånger att det kunde ha blivit ett veterinär besök efter en liten hundträff. Igår när jag åkte tunnelbana så kom det in en kille med en fin rottistik. Han släppte in henne med långt koppel före sig själv och så tittade han bort. Jag slängde upp foten mellan min hund och hans “kom inte närmare” och han samlade självklart in sin hund och bytte plats och hans rottis såg hur fin ut som helst, men man vet ju inte, trångt utrymme, hundar i koppel, ingen bra kombo.

I alla fall, när jag idag var ute och sprang så mötte jag vid Tanto en kvinna med barnvagn med någon form av amstaff blandning. På tio meters håll frågade hon: Är det en tik? Ja svarade jag på min vakt. Därefter frågade hon: Får han hälsa? och släppte ut kopplet precis när jag passerade, jag svarade bakom ryggen att det inte passar riktigt just nu… Ser hon inte att jag springer så fort jag kan typ?

 Därefter fem minuter senare möte vi en till hundägare när vi springer på trottoaren precis vid västra hörnet av södermalm. Jag har Dimma kort på min högra sida. När vi passerar släpper hon fram sin hund så att den rusar ut och nosar min hund i rumpan varvid hon självklart stannar och jag säger till min hund på skarpen, KOM HIT!
Den andra hundägaren svarar då: Nalle måste bara få snusa lite!
What?! Ja verkligen jätte trevligt att du släpper fram din hund så att den springer upp i rumpan på min, det är nästan trakasserier på hundars vis, min hund har definitvt ingen lust att bli antastad bakifrån när hon ska springa bredvid mig… I vanliga fall när vi har lite större marginal så springer hon undan från den andra hunden, men nu kunde hon inte det för att det var så trångt. Verkligen snyggt gjort av denna hundägare.

Nej, ömsesidig respekt i löparspåren det är det bästa…

Det här inlägget postades i Friluftsliv, träning och motion, Saker som kan förbättras och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

0 svar på Löpning med hund!

  1. Veronica skriver:

    Hundägare… Vet inte hur många gånger jag varit med om samma sak. Min vovve har fått ordentligt med stryk tre gånger pga lösa hundar. Två av tillfällena slutade med nål och tråd hos veterinären. Han blir såklart jättespänd när en annan hund rusar fram. Det borde vara jag som ska få bestämma vem min hund får hälsa på – det är ju trots allt jag som vet vilka situationer min kompis klarar av. Trist nog är det många hundägare som tycker att de vet bäst och frågar inte ens innan de släpper fram sin hund…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *