Bo som en kung i ett friluftsparadis!

År 2002-2003 gick jag en 1-årig friluftsutbildning i Skåne till Naturvägledare. Jag valde att läsa denna utbildning i stället för att läsa till Civilingenjör i Riskhantering, hmm “Master degree” eller “Outdoor leader”. Egentligen ett lätt val, studera ett år till i Lund bara för att få en högre akademisk utbildning eller personlig utveckling där jag i framtiden ändå kan lära mig kunskapen från Civilingenjörsutbildningen men då inte ha en master. Eftersom jag inte fått möjlighet att  klättra, paddla kajak eller friluftsa under min uppväxt så var detta chansen för mig. Utbildningen var utanför Tomelilla i Bollerup, Skåne och jag var inneboende hos en bonde som jag trots att jag bott i skåne i två år hade svårt att förstå. Fantastiskt fina vackra människor var dessa två som jag bodde hos.

Första perioden av denna utbildning var inriktad på kajak för att till hösten rikta in sig på vandring, höst i skåne = regn, och ni vet man lär sig mer om det regnar, eller? Första gången vi skulle ut och vandra hette veckan, friluftsteknik. Som vanligt så fick vi inga direkta förutsättningar annat än att vi skulle vara utomhus hela veckan. Vi blev indelade i grupper och blev utskjutsade någonstans med karta utan att vi fick reda på vart vi var någonstans sen fick vi börja gå. Då hade jag fortfarande inte lärt mig att skala av onödiga saker i min packning så ryggsäcken var tung! Vi gick, och gick, och gick, under vägen passerade vi lite olika stationer, sista stationen fick vi egna individuella uppdrag, vi skulle sova själva på olika platser.

Jag kunde i alla fall ha sällskap med delar av min grupp en bit av vägen och det började mörkna. Plötsligt hör vi ett konstigt grymtande ljud vid sidan av vägen, ett VILDSVIN!!! Det rusar emot oss, puuh ett stängsel är i mellan oss och grisen men det är inte så att när vi börjar vandra på våra separata vägar att vi känner oss direkt trygga… Totalt 4 mil blev det denna dag och det gjorde ont under fötterna med mina meindl kängor (nu för tiden går jag alltid i mina tretorn gummistövlar men det är en annan historia)

Dag två kom vi till Romeleåsen och Romeleklint (ett av mina nuvarande guldställen i Skåne) där vi tog igen oss en dag. Sen vidare mot Häckeberga området, på natten där vi kunde se ljuset från Häckeberga slott skulle vi ta oss över ett vattendrag enbart med hjälp av ett rep, vi skulle kravla över repet med en metod som kallas för comando crawling.

Nu har jag sett på www.hotelspecials.se/ att man skulle skulle kunna få bo på Häckeberga slott för bara 400 kr per natt och person. Det skulle verkligen vara en dröm som gick i uppfyllelse. På //bitterblondin.se kan du även tävla om en kunglig weekend, hoppas, hoppas!

Det här inlägget postades i Friluftsliv, träning och motion och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

0 svar på Bo som en kung i ett friluftsparadis!

  1. David Eriksson skriver:

    Det är mycket trevligt på Häckeberga!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *