Njutardag med familjen i Tyresta nationalpark

Det är bara sportlov en gång om året och nog har jag möjlighet att vara ledig en dag denna vecka, speciellt om jag ska jobba i helgen också. Vi begav oss ut till Tyresta nationalpark, ett av mina guldställen i Stockholm. Hamburgaren med tillbehör samt varmchoklad, kaffe, kniv och tändstickor +  det viktigaste ett gott humör är med. A och L har med ett par skidor, de vill så gärna åka efter att de varit i Kungsträdgården igår och tro det eller ej, åkt skidor där.

När vi kommer fram är det mulet men P säger att det kommer att spricka upp. Dimma är överlycklig av att vara i skogen.

Vi går och går lite längre än vanligt för vi stannar inte vid eldstaden vid Bylsjön utan går vidare till vindskyddet vid Årsjön. Det spricker upp när vi kommer dit, riktigt varmt och jackorna åker av.

image

På hemvägen får A och L chans att prova på skidorna och eftersom vi bara har ett par och det passar båda så är det nästan slagsmål vem som ska få åka och vi byter flera gånger. Sen tillbaka på Bylsjöslingan halkar vi oss tillbaka till Tyresta by, så där trötta och nöjda som jag bara är efter att ha varit ute i skogen.

Hemma tog vi en kaffe på balkongen i solen tills L slet tag i mig eftersom jag har lovat att gå och handla med henne. Hon hade lite julklappspengar kvar. Vi började på P&P, provade ett par byxor där med det var lite konstig modell, sen BR och sen Lindex. L och jag har ett roligt sätt när jag ska handla kläder till henne. Hon plockar på sig det hon vill och jag plockar på mig det jag tycker att hon ska ha, sen så provar hon och vi tar kort. Vi gör en utvärdering och hon hänger kläderna i ordning vilket plagg hon helst vill ha. För att jag ska komma ihåg så tar jag kort så kan jag handla något senare när hon inte är med. Perfekt.

image

Till kvällsmat gjorde vi köttfärscreps à la farmor LBs recept efter As önskemål. Vad gör jag inte för mina bonusar.

Det här inlägget postades i Förhållande och bonusbarn, Friluftsliv, träning och motion, LYCKA och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *