Luttrad

image

Jag känner mig så jäkla luttrad på sjukvården. Det här året har jag lyckats med bedriften att skramla ihop till ett frikort. Jag som aldrig brukar sätta min fot innanför dess vävtapetklädda väggar.
Jag har ont i foten eller snarare förbannat ont men det går i alla fall att springa på den. I januari tyckte jag att det räckte ett halvår efter att jag stukade foten och gick till vårdcentralen enligt praxis… jag blev hemskickad med beordrad vila samt en voltaren kur fast jag ville röntga foten och få remiss.
Nu i mars har jag såklart fortfarande ont samt att en knöl börjar växa fram vid stortåleden. Trodde att den brännande smärtan jag hade där berodde på skav och inget annat.
Så nytt försök med sjukvården. Ringde tidigare nämnda vårdcentral för att få remiss. Men nej du måste komma hur på ett nytt besök. Kan du kl 14 i morgon? NEJ JAG HAR INTE LUST ATT VARA HEMMA FRÅN JOBBET EN HALVDAG FÖR ATT NI SKA KUNNA SKRIVA EN REMISS. Sa jag med så trevlig röst jag kunde. Därefter försökte jag ringa Artro kliniken med de tar bara emot remiterade patienterna. Tänkte att jag gör ett försök med att skriva till dom. Får ett direkt meddelande att jag inte är patient hos dom med ett telefonnummer angivet. Jag ringer numret och tror att jag kommit till Artro kiniken. Det hade jag tydligen inte eftersom när jag kom dit i morse så fanns jag inte med, MEN det finns ju andra ortopeder i huset, hmmmm. Ja jag kunde tillslut lokalisera vart jag skulle och det var mycket konstigt att jag kommer till någon helt annan när jag var inne på Artroklinikens hemsida. Fult!
I alla fall så blev jag bedömd. Han kände och klämde och jag förstår inte varför doktorer mfl behöver vara så sadistiska så att de måste trycka så hårt där man har ont så att tårarna kommer? Varför?
Jag fick en remiss till röntgen i alla fall för Osteochondorit som det stöd på röntgen remissen. Han pratade om någon inflammation men när jag googlade ser det mer ut som att det kan vara någon benbit lös. Jag får remissvar på torsdag. Min knöl vid stortån även begynnande halux valgus. Känns inte speciellt roligt.
Men får jag väl reda på vad som är fel så är det lättare att göra något åt det. Ska se till att fixa nya joggingskor infört som möjligt.
Alla tips på hur jag skulle kunna förebygga fortsatt halux valgus utväxt tas tacksamt emot! Sen så ska jag ta itu med att träna upp fötterna ordentligt!

Det här inlägget postades i Saker som kan förbättras och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *