Nya joggingskor

Jag tror på tekniken att springa barfota, att kroppen är naturligt byggd för att springa. Jag tror att skor är ett påfund av människan som har försämrat muskler i fötterna och gör att vi stukar fötterna. Jag tror att det är svårt att stuka fötterna när man springer barfota.

Nu har jag gjort precis tvärt om mot vad jag tror på. Jag har köpt ett par maximalt dämpade neutrala skor som kostar multum enligt min syn beträffande joggingskor. Men jag ska ge mina löpartävlingar en chans jag vill kunna springa utan att få ont lite här och där. Om det så är att jag får köpa sånahära skor så får det vara. Jag provsprang dom på rullbandet på jobbet i morse bara för att vara säker på att jag inte skull få ont eller skav och det fungerade bra. De var verkligen en skillnad mot mina gamla.

Sen så ska jag gå påbörja ett träningsschema för att försöka bygga lite muskler och inte sluta med att jag behöver ha skoinlägg. Jag vill verkligen kunna springa bättre än någonsin!

image

Det här inlägget postades i Friluftsliv, träning och motion och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *