Stand up

Jag var på stand up igår på Kafé Klaver. De som deltog var faktiskt hyfsat bra, och jag säger faktiskt för jag hade inga förväntningar och det var härligt att många bjöd på sig själva.
Vad är det då som gör stand up roligt? De flesta berättar någon form av historia och sen ska det vara någon rolig slutkläm. Vilka olika sätt kan man göra slutklämmen på? Har de som gör stand up alltid varit roliga och vad de än säger blir roligt eller är de flyga och har suttit och filat på det och hur de ska säga det länge? Lite som jag funderar på. Visst jag hade kunnat gå upp och ställa mig på scen men jag tror inte att jag skulle vara någe rolig, eftersom jag knappt kan berätta en rolig historia så att den blir rolig.
Det jag tycker går bort är under-bältet-skämt. Visst det ”kan” vara roligt, men jag tycker att det är för låg nivå, t.ex. så var jag på stand up när Johan Rheborg uppträdde och det var under bältet i stort sätt hela tiden. Då kände jag bara uhhh tänk om min pappa skulle göra/säga så där. Sen så förväntade jag mig mer ifrån honom.
I alla fall, gårdagen slutade med att sista deltagaran pratade om bajs, (tydligen blöjbarn hemma) och sjöng en låt som ska finnas på You tube, ” Här kommer det bajs” ganska fyndigt ”faktiskt”.
//www.youtube.com/watch?v=558byrNbSAM

Det här inlägget postades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *