Snygg på jobbet?

20111115-174811.jpg

Jobbkläder uniform


I fredags blev jag salig på jobbet. En kollega hade äntligen fixat ett par utryckningsbyxor som passade, äntligen och två par till på köpet.
Alla ni som också har uniformskläder på jobbet vet hur svårt det kan vara att få kläder som passar och jag som är liten för att vara tjej i ett mansdominerat yrke har en hel del unisex kläder där XS är för stort. Då går jag omkring och känner mig som en luffare. Visst finns det möjlighet för mig att få dom insydda osv men jag vill inte vara till besvär när det i vissa fall är ett besvär bara att få fram plagget i alla fall om man ser på leveranstiden.
Snygg på jobbet behöver jag väl direkt inte vara men jag vill se representabel ut. Speciellt när jag är ute och far med den lilla brandbilen o träffar mycket människor. Jag kan vara säker på att jag blir bedömd och då känns det bättre om kläderna sitter bra. Ni känner säkert till uttrycket en säker fasad döljer oceaner, hahaha
När jag beställde jacka förra året så tog de mått på mig och jag tänkte Yes jag kommer få en jacka som sitter bra. Jag blev lite besviken när den kom och den är lagom lång i ärmarna men jag skulle säkert kunna vara gravid i nionde månaden i den, hmmm. Jag kommer ha gått om plats för en dunjackan under den i vinter och då kommer jag se ut som en Michelin gubbe.
Dagtidsuniformen är i dagsläget ok till skillnad från när jag började på en räddningstjänst där vit skjortan hade guldknappar och kostymbyxorna hade hög midja och smala byxben. Då ser jag hellre ut som en luffare i för stora kläder. Det som jag fortfarande inte förstår riktigt är varför de vita skjortorna är halvt genomskinliga.
Vi har i alla fall två mycket serviceminded klädansvariga som gör ett superbra jobb. Tack!

Det här inlägget postades i Övrigt och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

0 svar på Snygg på jobbet?

  1. Lena Ohlander skriver:

    Härligt Nina att du tar upp denna minst sagt, aktuella fråga, en självklarhet kan tyckas att kläderna ska passa på den egna kroppen, men så är inte fallet. Frågan är väckt och nu är det processen som förhoppningsvis ska leda till storlekar för alla. Ett led i jämställdhetsprocessen…/ Lena

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *