Från “Svårt & roligt” till “Lätt & tråkigt”

Har ni funderat på vad ni lägger eran tid på i dagsläget. Ett annat exemepel ifrån Bodil jönsson är denna bild.

Lätt o roligt

Som så många andra så händer det att jag fastnat i “Lätt & tråkigt” kategorin. Svara på mail tycker jag hör dit (även om det kan vara ganska kul) men det är en typisk sak som tar upp tid, och mail som inte hanteras direkt behöver pånytt läsas om innan hanteringen så då tar det dubbel så lång tid. I och med att min jobbtelefon talar om att jag har fått ett medelande också så läser jag mailet på telefonen om jag är hemma och kan jag inte ge ett enkelt svar så behöver jag ändå svara från datorn. Inte bra, jag borde verkligen stänga av detta ljud. Jag tror verkligen på att när jag läser ett mail så ska jag hantera mailet direkt och inte låta det ligga och skvalpa i inkorgen ett tag då är jag som mest effektiv.

Något som jag har lite dåligt samvete för just nu är en olycksutredning som jag önskade var färdig vid det här laget och anledningen är att jag hela tiden har velat göra det då jag skulle ha kunnat sitta sammanhängande koncentrerad en hel dag. Sist jag försökte, då jag jobbade ett lördag dygn fick jag larm och var ute hela dagen och sen så har jag fått prioritera annat som varit viktigt för stunden. Det svåra för mig har helt enkelt varit att få tid att sätta mig ner och göra detta roliga arbete. Vad jag kan lära mig av detta är att jag kanske inte kan planera in en heldag i fortsättningen utan får se till att göra det på halvdagar så att jag får det gjort. Det är inte heller det lättaste arbetet då jag känner att jag vill väga mina formuleringar så att de tolkas på det sätt som jag önskar.

Något som varit svårt men roligt som jag gjort är att jag gått upp 5.15 de senaste dagarna o sprungit 20 min med D så att hon ska vara tiillfreds större delen av dagen. Svårt att gå upp men roligt när jag väl håller på o jag har sån positiv härlig känsla i kroppen efteråt.

Det här inlägget postades i Jobb, Övrigt och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *