När saker som man önskar ska bli rätt blir fel

20111204-222159.jpg

Den här helgen har P och jag haft en egen helg fast vi egentligen skulle ha haft bonusarna. Men på grund av att deras mamma ville byta så blev det nu som så. Nu fyller L  nio år i morgon måndag och för att vi skulle få en chans att fira henne så tänkte vi att hon kunde komma och sova hos oss och så kan vi fira henne på måndag morgon. Hon är alltid med sin mamma på måndag kväll och det hade inte förändrats vid bytet…

I alla fall så planerade P och jag vår dag med att köpa det sista paket som var ett par fårskinnsvantar som vi såg på Skansen förra helgen och lade undan då eftersom vi inte hade några kontanter.

Vi stressade därefter hem eftersom jag skulle  jobba på Klättercentret i Solna med en teknik kurs kl 14. När vi är på väg från Klättercentret ringer L och undrar vart vi är. Jag frågar hurså varför undrar du? Hon undrar när vi är hemma och ger inget svar. Jag fattar misstankar och ber P ringa upp och fråga och då visar det sig att hon är hemma hos oss utan nyckel och har väntat i kanske 60 minuter. Inte bra…

Vi kommer hem och vi får en kram men sen blir hon sur för minsta lilla och när hennes mamma kommer för att hämta busskort och för att lämna A får vi reda på att hon är ledsen för att hennes kompisar inte lät henne följa med och leka. Hon blir så klart ännu ledsnare när vi pratar om det och vill hem till mamma och sova där. Hennes mamma tröstar och försöker göra saker bättre men när hon väl går är L fortfarande tvär och sitter och tittar på tv på datorn och vill inte bli störd resten av kvällen.

Inte lätt och vad göra. Vi slår in paketen medan hon ser på datorn och ingen trevlig förväntansfull stämning infinner sig vilket vi så klart hade hoppats på.

Nu är det sovdags och jag ska försöka gå upp så att jag hinner springa en runda innan det är dags att fira födelsedagsbarnet.

Det här inlägget postades i Förhållande och bonusbarn. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *