Inspiration i vintermörkret

Med magproblem och halsont är det inte lätt att hålla humöret uppe. Tillfället som fanns att åka skidor försvann och kvar finns bara halsontet och längtan. Nu efter en dryg vecka så borde jag kanske gå och kolla upp det men det käns inte som sist jag hade bakterier i halsen. Första året som bonusmamma hade jag halsfluss tre ggr och jag hade aldrig haft det tidigare, tack dagisbakterierna för det.

I stället så har jag passat på att läsa denna bok om skidåkning, Kroppens geni av Sverker Sörlin. Den handlar om Marit Björgen och Petter Northugs bakgrund. Intressant läsning men lite inveklad. Mycket av den norska skidtraditionen kommer ifrån skogshuggarna. Den beskriver faktiskt också att kvinnorna inte hade lika stora möjligheter som männen att tävla i längdskidor, förvånande. En annan sak jag reagerade på är att det står att Petter Northug tjänar dubbelt så mycket ( år 2010 tro jag det var) som Marit Björgen trots att Marit har vunnit mer. Det handlar så klart om sponsor pengar men varför får Petter fler sponsorer. Varför är inte en skiddrottning lika mycket värd som en skidkung? Är det på grund av hans attityd eller kan det vara så för att han är man? Nej jag vill verkligen inte tro att det är så…  

Charlotte Kalla med sitt leende borde väl tjäna minst lika mycket som Hellner kan jag tycka och hoppas.

Jag längtar till lite snö och att jag känner mig hel. Fram med lite energi – valla skidorna och sen visualiera mig själv som Marit, åhhh längtar. 

image

Sambon har tänkt att se junior VM finalen i hockey i natt, det hade jag faktiskt också kunnat tänkt mig om det inte hade varit för att det börjar kl 02:00…   Då tänker i alla fall jag Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Det här inlägget postades i Övrigt och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *