Jag dör av hunger!

Till skillnad från alla andra så går jag upp i vikt när jag börjar träna. Två veckors regelbunden träning och jag får tunnelseende när det gäller mat. Jag tror att jag ska dö av hunger och får jag inte i mig något mellanmål på eftermiddagen så är det bäst att vänta innan du påbörjar en diskussion med mig innan jag stillat hungern. Självklart så överdriver jag lite men jag är alltid noga med att ha med mig något att stoppa i magen när jag jobbar på insatsledarbilen.
Idag har jag påbörjat min julklapps kurs jag har fått av P. En kurs om just mat och mindfullness. Det var inte direkt några nyheter som hon gick igenom idag (grundläggande näringslära) men två saker sa hon som jag tycker var riktigt tänkvärda.
1. Apropå min hunger när jag börjar träna, så berättade hon att kroppen skickar fler hungersignaler när man börjar bränna mer fett och då gäller det helt enkelt att stå emot.
2. Hur ofta behöver vi säga “Nej” i dagens samhälle är vi omringade av saker som lockar på oss och det är så lätt att göra så att energibalansen blir fel och att vi har högre inkomster än utgifter. Förra hösten var jag tex på kurs fem dagar a fyra tillfällen. Under dessa dagar serverades det kakor varje eftermiddag. Jag tror att jag tog en smakbit på en ” Silvia kaka” en gång eftersom jag aldrig provat den men resten sa jag nej till. Dagens hemläxa till nästa gång är matdagbok samt att vi ska räkna hur många gånger vi behöver säga “Nej” till godsaker antingen bara till oss själva eller när vi blir bjudna. Intressant!
När jag kom hem strax efter åtta så tog jag mitt löparpass med Dimma. Så skönt! Kunde hålla ett högre tempo en tänkt ich det är så roligt när en sträcka känns kort som tidigare har känts lång. Det är bra belöning.
Nu är det god natt. Spana in min grönsaksjuice jag gjorde sen. Morötter, lite gurka och ett äpple. Mmmmm

image

Det här inlägget postades i Dagens frestelse, LYCKA, Mat o dryck och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *