Löpning i detta snöslask

Jag har förberett mig mentalt för att jag idag skulle springa 16 km. Jag hoppades på några minus grader och solsken men icke. När jag vaknade i morse och gick en snabbis med Dimma såg jag isgatorna och sörjan. Vilket par av mina löparskor ska jag ta idag för att passa underlaget?
Jag har ett par icebugs som jag faktiskt inte använt nu i vinter utan senast vid Tjurruset. Det har helt enkelt gott så bra att springa i mina vanliga. Men idag när det är så isigt så tänkte jag att de kunde vara bra men det kan även vara dumt att springa så långt i ett par skor som jag inte använt på länge. De är inte heller särskilt sköna att springa med rakt på asfalten vilket delar av vägen skulle bestå av om de plogat lite. Men jag valde till sist icebugsen i alla fall, vill framförallt inte halka och slå mig.

image

Jag tog tunnelbanan till Odenplan och begav mig norrut. Sliskigt och slaskigt direkt men i Hagaparken var det isunderlag och skorna fungerade perfekt. Jag han ikapp ett par med racerbarnvagn, det såg riktigt härligt ut.
Fortsatte mot järva krog och mot Ulriksdalsslott här blev det riktigt snömoddigt och längs med Edsviken sa det klafs klafs. Kände av skavsårsrisk på högerhäl så nästa gång kommer jag ta med mig skavsårsploster.
När jag vek av ifrån sjön in på Edsviksvägen hade jag god lust att ringa och bli upphämtad men nej skam den som ger sig… här har vi pannben. Kom till sist fram till mitt jobb, Sollentuna Brandstation. Det var riktigt skönt att bli av med de blöta kläderna och skorna och jag kände mig så nöjd.
Därefter åt jag lunch med P som har jouren på 608 detta dygn för att sen bege mig hemåt med pendeltåget.
Dagens träning var inte slut än utan ett yogapass fick det bli också.
Nu är det dags att sova.. och Dimma har snott husses kuddplats.
God natt

Det här inlägget postades i Övrigt och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *