Sockerfria semlor

Det går att göra sockerfria semlor som är supergoda. I helgen bjöd jag mina och Peters vänner på hembakade. Jag började med att göra mandelmassan. Skolla mandeln och ta av skalet, sen rosta torrt i ugnen för att därefter riva dem i en mandelkvarn. Den rivna mandeln blandar jag sen med agavesirap och några droppar bittermandel, KLART!

Semlorna gör jag efter ett recept från boken Sunda sötsaker där jag använder Zylitol (björksocker) som sötningsmedel samt jäst för söta degar. Självklar använder jag mig av dinkelmjöl. Så här blev mina bullar. Jag gjorde några små och några stora.

Det här inlägget postades i Mat o dryck och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

0 svar på Sockerfria semlor

  1. Matmamman skriver:

    Fantastiskt bra tips! Kan jag lägga ut en länk hit från min blogg?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *