Längtar tills jag ska springa 5 mil

Om mindre än en vecka är det dags för Tjejmarathon. Jag vet att vissa tycker att det är helt idioti och undrar varför jag jag har tänkt springa 5 mil på en dag men det mest idiotiska är nog att jag längtar dit.
Jag längtar tills kvällen innan då jag kommer att ha svårt att somna.
Jag längtar tills morgonen då jag vaknar tidigare en de två väckarklockorna ringer så att jag inte försover mig, pinar i mig ordentligt med frukost och kollar packningen en sista gång och så klart så letar jag febrilt efter något som jag säkert har lagt på någon bra plats.
Jag längtar tills jag står där vid start med nervositet i kroppen med de andra tjejerna.
Jag längtar tills jag kommer ut på Roslagsleden, hör trampet av mina och de andra tjejernas fotsteg, steg efter steg.
Jag längtar efter att känna doften av hundkexen som växer så rikligt längs med vägen, doften av skog och alla andra dofter som hörs i naturen.
Jag längtar efter att höra ljudet från naturen runt omkring mig och förhoppningsvis känna solen stråla ner på kroppen.
Jag längtar efter att känna hur min kropp arbetar
Jag längtar efter att övervinna önskan om att sluta när mina ben säger att de har fått nog men ändå fortsätta lite till.
Jag längtar tills jag går i mål och njuter av att jag klarat av att springa 5 mil vilket är det längsta jag i så fall har sprungit.
För mig är detta lycka!

Jag drömmer om att kunna springa länge och jag har pratat om att jag vill springa mellan stugorna i fjällen och jag betar av sträckorna längs med sörmlandsleden. Jag har faktiskt innan jag visste att jag skulle springa Tjejmarathon köpt kartan över Roslagsleden med tankar om att springa den sträckningen också. Nu får jag chansen att göra det tillsammans med drygt 50 andra tjejer och därtill i ett välgörande ändamål.

Så jag vill be er som läser detta stöd mig på vägen till mina fem mil genom att skänka en slant till kvinnorna på Panzisjukhuset i Kongo. Denna insamling går oavkortat till dem.
Konto för insamlingen: (Handelsbanken) 6153-609212648. Märk insättningen med Nina Bergström

TACK!

Kikar lite på de sista kartbladen som täcker sträckan som jag ska springa.

image

Början på Roslagsleden!

Det här inlägget postades i Friluftsliv, träning och motion, LYCKA och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *