Tokladdat

Som det stod i mailet med tävlings PMet till Tjejmarathon “Ultra springer man med huvudet, inte med benen” så kommer det garanterat bli i morgon. Vilket tur att jag då har världen bästa pannben. Det här pannbenet har åkt vasaloppet, gått soldatprov, gjort 5-dagars slutprov på en friluftsutbildning, sprungit Lidingöloppet. Det är väl de som tagit längst tid. Men det som nog har varit det mentalt jobbigaste jag gjort tog inte så lång tid. Det var brandmanna nyanställningstestet på 8 graders lutning, 5,6 km/tim, larmställ och 24 kg på ryggen. Bara 8 minuter inklusive uppvärmning men absolut på min maximala förmåga. Jag håller knappt 5.6 km/tim när jag går med normal lutning utan packning på ryggen att göra detta på ett rullband där jag hela tiden halkar längre tillbaka och sen får springa ifatt för att sen glida tillbaka och fortsätta så hela tiden. Det var bara pannben.

Då kanske ni undrar varför jag gjorde brandmannarullbandstestet. Jo när jag läste till Brandingenjör så hade vi efter första året 3v brandmannautbildning. För att vi skulle få rökdyka så var även vi tvungna att göra nyanställstningstestet. Jag ville inte vara den enda som inte skulle få rökdyka så på med pannbenet och sen bara gå på ren vilja. Jag kan tillägga att när jag gått klart testet och testledaren sa att jag klarat det så kunde jag inte ta ett steg till. Såå jag trillade av rullbandet. Alla elktroder drogs ur apparaten för EKG-test och jag låg som en sprattlande skalbagge som hamnat upp och ner på backen. Mmmm jätte kul… För eftersom de inte fick mitt EKG så blev jag tvungen att göra om det lite senare.

Så vad är 5 mil = 5-7 timmar jämfört med 6-8 minuter? Antagligen mycket skönare, mycket vackrare, mycket mer stimulerande. Jag känner inte samma press på att klara det utan jag tänker bara på hur roligt det kommer att bli.

Ett annat bonus som jag inte funderat på så mycket innan kom jag på igår. Jag måste ju kolhydratladda. Dvs äta sånt som jag aldrig äter annars så idag har jag ätit wienerbulle på förmiddagen, pasta till lunch och morotskaka på eftermiddagen + att jag har proppat i mig lite hallonlakritsskallar. Så jag är proppmätt och sockerhög.

Lunchtallriken
image

Så fina nummerlappar!
imageT
Tror ni att jag klarar det? Sett då in en slant på Handelsbanken kontot 6153-609212648. Märk insättningen med Nina Bergström. Pengarna går oavkortat till Panzisjukhuset.
Då kanske ni kan få höra en annan anekdot när jag gick rullbandstestet en annan gång som belöning…

Det här inlägget postades i Friluftsliv, träning och motion, Jobb, LYCKA, Mat o dryck, Saker som kan förbättras och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *