Roligt på jobbet

Vi brandingenjörer som valt att arbeta på räddningstjänsten gör det för att vi tycker att det är så kul! Jag gillar verkligen mina dagliga arbetsuppgifter. Visst mina kursare inom privata sektorn tjänar säkert x0 000 kr mer än mig men jag tror att de sitter mer på kontoret än vad jag får göra. (Och hemska tanke hur mycket pengar hade man inte behövt lägga ut på att köpa kontorskläder varje månad…?) Skönt med uniform ibland) Idag och den senaste veckan har varit som grädde på moset. Bara en massa “action” med blåljus under övning och kurser (ja jag gillar action så länge inte någon eller något blir skadat).

När jag kom till Lindvreten i morse för att åka på 828 fick jag reda på att det skulle vara övning med färjeolycka vid Stuvsta. Jag hade egentligen lite annat inplanerat men eftersom de andra befälsbilarna var upptagna på möte under förmiddagen så var jag ändå tvungen att stanna i söderort än att åka till Attundaland så  då kunde jag lika gärna ha en operativ dag. Det skulle även vara samma typolycka som vi hade som scenario på RSK (Regional samverkans kursen) jag gick på förra veckan.

Övning

Jag lärde mig mycket idag bara att stå vid sidan av och han som åkte som insatschef avslutade vår genomgång efter insatsen med. “Det finns 100 vägar att gå men det är den gemensamma vägen som är den bästa” Citat Totte Käll SBFF angående samverkan på olycksplats.

Det här inlägget postades i Jobb, LYCKA. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *