90 kilometer D-vitamin

Man vill ju gärna ha så bra förutsättningar som möjligt inföIr en så stor fysisk ansträngning som vasaloppet-öppet spår men det känns inte riktigt som jag fick det. Jag hade en helg innan som kändes riktigt bra men två helger innan så åkte jag sista planerade långpasset och då fick jag riktigt ont i handleden. Sen så fick jag förkylningskänsla i kroppen som höll i sig och dagen innan öppet spår så var det 50/50 om jag skulle ställa upp eller inte. Men på tävlingsmorgon kände jag mig bättre. Vi (jag, min svägerska och en kompis som också skulle åka och bodde med oss) åkte så vi var vid starten strax efter sex och det var i sista stund för att kunna lägga skidorna i spåret utan att få köa för att komma till ett spår.
image
Det var riktigt kallt att stå och vänta. Fingrarna och tårna var stelfrusna men de skulle snabbt bli varma första backen.
Vid starten så åkte mina vänner före eftersom jag ville ta det lugnt och det gäller att vara expert på skidspårbyten om man vill komma fort fram. Det är inte heller någon idé att stressa eftersom det är så trångt i spåren. Det är också ganska intressant att spåren längst till vänster ska vara snabba och de till höger långsamma. Jag höll mig till höger och där var det inte så trångt men det var många som tyckte att de var snabba så i de vänstra spåren vart det riktigt trångt. Sen så kom det en och annan supersnabb i de högra spåren som inte ville trängas i de vänstra och körde skidspårbytes taktiken.

image

Efter Risberg så blev jag nästan mer omåkt än åkte om eftersom vi startat så tidigt. Det var riktigt slitigt inte mycket njutning trots det fina vädret.

image
Då blir man glad när man får såna här fina hälsningar i spåret samt att man har supportrar vid spåret. I Evertsberg fick jag mat i en mattermos och det var välbehövligt med den energin. Annars så klarade jag mot med Perpetum, blåbärssoppa och några brödbullar vid kontrollerna.

image
Mål äntligen, inga större smärtor men lite sliten i kroppen. Så skönt!!!

image

Det blir nog inte mer längdskidor i år, min andra säsong och mitt andra Öppet spår. Åkte två timmar bättre än förra gången. Riktigt bra.

Det här inlägget postades i LYCKA och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *