Det kvinnor har vunnit i frihet har de förlorat i respekt.

Jag tror att det kvinnor har vunnit i frihet av att kunna klä sig och se ut som de själva vill har gjort att de har förlorat respekt.
Definitionen på respekt är enligt Wikidpedia 2010-10-07 ”Respekt brukar användas som exempel på socialt kapital. I denna mening handlar respekt om det värde som omgivningen sätter på en persons handlingar och dennes åsikter.”

För jag tror nämligen att, när män ser en kvinna som ett sexobjekt så ser de inte längre än till utseendet, vad som finns där bakom är oväsentligt. Varför får då utseendet en sån stor betydelse, jo jag antar att det har att göra med grottmänniskorna inom oss där den starkaste, smartaste mannen tog den vackraste (mest fertila) kvinnan för fortplantning.

Hur det märks i dagens samhälle är t.ex. när män har svårt att hålla blicken fäst någon annanstans en vid brösten, eller kommentarerna ”Åhhh kolla in hennes bröst” eller ”Henne skulle man vilja ta en närmare titt på”. Vi kvinnor är inte bättre mot varandra och kan vara riktigt elaka mot någon som upplevs som en konkurrent där man snackar skit om varandra bakom varandras ryggar. (Skönt att man har passerat högstadieåldern för länge sen, men sandlådan dyker upp ibland)

Det kan också visa sig i kommentarer som inte har en sexuell anspelning så som ”Lilla gumman kommentarerna” som har att göra med en nervärderande syn om kvinnor i stort.

Sen finns det ju alltid män som vill trycka ner kvinnor för en rädsla av att kvinnan ”faktiskt” kan vara smartare och duktigare, hmmmm.

De gånger jag har varit tillräcklig frustrerad för att ta upp kommentarerna om utseende så får man tillbaka, ”-Ni tjejer är ju inte ett dugg bättre”. Men jag tror aldrig jag har hört en tjej säga, ”- Åhhh kolla in hans snopp”.

Jag har även besökt muslimska länder i mitt arbete där jag har varit klädd korrekt och jag har aldrig känt sådan respekt som jag kände då…

Det här inlägget postades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *