Dålig smak i munnen

Liksom bakfyllan har en dålig eftersmak efter en hård natt, lika dålig smak i mun får jag efter allt efterlämnat skräp som återstår efter helgens fyrverkerifirande.

Som hundägare, naturvän och friluftsnörd vänder det sig i magen på mig när jag ser allt detta vart jag än går någonstans på hundpromenaderna. Jag antar att de som städar parkerna inter hinner med allt direkt.

image

Tom glasflaska

En liten glasflaska som borde vara lättare att ta med sig hem än att bära dit men som ändå lämnas kvar, lämnas kvar för att senare slås sönder av en annan person som sprider glas omkring sig för alla djur att trampa på och skära sönder sina tassar.

Fast i och för sig det är värre på stan där jag hela tiden får ha framförhållning när jag är ute och går med D så att hon inte ska gå rakt igenom en skärvhög.

Något gladare blir jag av minnet då jag själv gick och plockade raketpinnar när jag var liten och igår läste jag att min brorson också plockat raketpinnar men att de därefter gick och slängde dom, bra gjort!

Sen så går mina tankar idag till en 53 årig funktionshindrad person och hans familj som idag omkom i en lägenhetsbrand. Idag finns det inget högre lagkrav på ett eget boende än att det ska finnas en brandvarnare. Vad hjälper en brandvarnare när personen inte själv kan sätta sig i säkerhet.
Det är oftast de som inte klarar av att bädda sängen som dör vid bränder (inga vetenskapliga bevis). Vanligtvis klarar sig en vanlig frisk Svensson eller Eriksson för den delen från att omkomma just för att de kan sätta sig i säkerhet själva.

Det är just så brandskyddet är uppbyggt – kunna sätta sig i säkerhet själv. Men de som blir gamla eller sjuka och funktionshindrade och fortfarande bor hemma hur säkra är deras boenden. Lägg sen till alkohol och rökning så ökar sannolikheten drastiskt, usch! Är det de anhöriga som ska höjja brandskyddet, som ska installera en spisvakt hos mormor 92 år, eller plocka bort syntetkläderna som antänds så lätt, eller gamla gubben som gärna tar sig en rökare eller två han kanske borde ha en boendesprinkler. Ska ansvaret verkligen ligga på de anhöriga som tror att eftersom det inte finns något högre lagkrav så är det gott nog. Jag tycker inte det, men jag tror inte heller att det är så lätt att förändra… suck.

Det här inlägget postades i Övrigt, Saker som kan förbättras och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *