Hektiska dagar

Det här är första gången idag som jag sätter mig ner och igår var det inte mycket bättre. Jag har påbörjar min intro till operativ chef/stabsbefäl och Yttre chef/insatschef  och var i LIndvreten för tredje gången. Idag pratade jag och min handledare om skillnader och likheter i våra organisationer tillsammans med organisationen för ledning vid olyckor. Vi påbörjade även att gå igenom de de gemensamma ledningsdokumenten. Lindvreten fick besök och jag hade tyvärr inte mina blå kläder på mig, kände min inte helt bekväm att sitta där civil klädd.. Ursäkten som jag har är att jag helt enkelt inte har så många blå ombyten och det är lite bökigt att transportera fram och till baka med pendeltåg och t-bana. Nu igår fick jag i alla fall äntligen två nya piketröjjor och en tröjja att ha över i storlek XXS, wow, de passar…

Vid lunch, hem ut med vovven, fixade lite hemma och sen t-bana och bussen till Väsby för att jobba natt. Min larmmagnet verkar ha minskat för jag har inte haft något på länge nu, ta i trä, pepper, pepapr. Jag har dock inte vågat träna på ett tag för det är alltid då jag har fått larmen så det är min sätt att förebygga för dagen. Skämt åsido det kändes inte riktigt som att jag hann med  och träna.

Sen idag på morgonen snabb avlösning och sen bussen till Rådmansgatan, tunnelbana till hötorget och sen buss 1 till Tekniska nämndhuset på Kungsholmen för lite nya BBR genomgång med Brandbefälsförening. Mycket bra föredrag med synvinklar från Boverket, konsulten och räddningstjänsten, SUPER! Jag tror att det kan bli bra. Önskar bara att det hade gått att skärpa kraven för bostäder och höjja egendomsskyddet för byggnader i stort. Man kan inte få allt men tänk om boendesprinkler hade varit ett krav i alla nya bostäder. Det hade varit bra!!!

Efter föredraget snabb hem, ringde min frisör som visade sig ha en ledig tid en timma senare så det var bara att slänga i sig lunchen, ut med vovven och sen tid. Klippte nog av en hel del hår, skönt och det är så könt att få håret tvättat av någon annan samtidigt som man sitter i en massagestol mmm.

Sen så klart tillbaka hem och det är nästan hemskt att göra det när man är så fin i håret men jag stack ut på mitt femte marathon träningspass där fartled stor på programmet. Jag började med 10 minuters uppvärmning för sen 2 minuter i så snabbt tempo jag pallar för en minuts långsam löpning gånger 10. Därefter nedvarvning i (slarv) fem minuter. Väl hemma så har A kommit hem och sitter framför datorn, jag fixar mellanmål  och går ner och handlar, tillbaka är L också hemma med kompis och då är det bara att sätta igång med matlagningen (kan tillägga att min P jobbar natt så då är det jag som står för servicen) lax, potatismos med örtsås blev det en favorit som jag tycker är bra för dom. L och hennes kompis gick ut med Dimme en sväng med en massa hundgodis i fickan. Lite nervös blev jag och då mest utifall det kommer andra stora okopplade inte så trevliga hundar fram och ska hälsa, hmm. De kom in utan några konstigheter och jag lovade glass till efterrätt. Gissa om jag bli populär då… 😀

L och hennes kompis vill därefter tillverka tvålar från något födelsedagskit som hon fått. Självklart så behövde en vuxen vara inblandad så det var bara till att hjälpa till. Jag tycker att det är kul och pyssla men det blir inte så mycket annat gjort (vika tvätt, packa ner friluftsakerna som ligger framme, bära ner julsakerna etc.) Kompisens pappa kommer och hämtar och då ska L och jag helt plötsligt träna. L har börjat i Cheerleading och det ville hon visa hur de tränar styka där, så hon körde hårt med mig i 16 minuter och det var ganska länge sen någon sa upp – ner samtidigt som jag gör armhävningar, hahaha. Kul var det och jag sa att det där får vi göra om nästa torsdag så det blir intressant att se. Sen så fortsatte servicen med kvällsmacka, L kollade lite på min dator för att senkrypa ner som ett ljus och lägga sig och då har redan A lagt sig av sig själv… What vad har hänt???!

Jag fortsätter med att gå ut med Dimma på hennes sista promenad och nu så är jag själv här framför datorn och ska släcka lampan alldeles strax…

Det här inlägget postades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *