Välj din chef!

Många är glada att bara få ett jobb och i början så är det verkligen just det som gäller – att få ett första jobb. Under första året så kommer det antagligen bli en del omställningar, anpassa sig till organisationens villkor, arbetsmiljö. Ställa om sig från studiemiljö till arbetsmiljö, från student ekonomi till hyfsad ekonomi.  Fem års studier har inte direkt inneburit att man har kunnat köpa allt man velat och det är inte direkt så att bara för att man börjar jobba så köper man en helt ny garderob och helt ny inredning utan det behöver ta sin tid.

På sin nya arbetsplats kommer man till att börja med vara den nya utexaminerade, man kommer att få göra grundläggande arbetsuppgifter, förhoppningsvis ha någon som introducerar en, man kommer att vara trött när man kommer hem och allt kommer att vara roligt. Efter något år så kommer man fortfarande vara den nya om det inte har kommit någon nyare. Man kommer att få andra arbetsuppgifter, man kommer att få växa med sina arbetsuppgifter, bygga upp ett nätverk i sin stad om man har fått flyttat på sig. Förhoppningsvis så får man en chans att utvecklas av sin chef man kommer att få ta ansvar, börja utveckla och förbättra, hitta sin plats i organisationen. Efter två år så börjar man bli varm i kläderna och har god koll på sina kollegor och sin organisation.

Det mesta hur utvecklingen sker beror till stor del på din chef. Vad ger den personen dig för ansvar, chanser att utvecklas, vad har du för krav på dig? Har du roligt på jobbet? Får du skratta? Får du uppskattning? Får du feedback så du får en chans att förbättra dig?

Jag har som filosofi att antingen så får du gilla läget och simma med strömmen, göra ditt bästa och ha en god moral och motivation. Eller om du känner att du bara flyter eller i värsta fall vill simma mot strömmen då är det dags att byta jobb. Det är tråkigt att se personer vars gnista har slocknat – gör för sjutton gubbar något åt det!

Min sambo har en stor press på sig (skämt) jag har sagt till honom att jag inte vill vara tillsammans med en bitter person i framtiden så han får banne mig se till att få den stimulering och utveckling han behöver och just nu tror jag att han är tillfreds och det gör mig glad!

När jag tackade ja till Attunda så var det delvis på grund av att jag såg det som en mycket positiv organisation, jag blev erbjuden eget ansvarsområde som jag tyckte var roligt och framför allt så gillade jag min blivande chef. Fredrik Ryber numera på Räddningstjänsten Syd en stor eloge till dig. Jag kände att den här personen kan jag lära mig något av. Tyvärr slutade han ett tag efter, jag fick en ny chef som jag också gillade som nyligen fick en annan tjänst inom organisationen så återigen en ny chef. En ny chef som ger mig mycket stort ansvar och utrymme inom vissa ramar vilket jag tycker är fantastiskt.

Så tänk efter, utvärdera din arbetssituation och när du söker jobb välj din chef!

Det här inlägget postades i Jobb och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *