Hur hinns allt roligt med?

Idag på jobbet satt och pratade med en av mina kvinnliga kollegor som jobbar med personalfrågor m.m. hon är en förebild för mig, klär sig alltig snyggt, uppför sig snyggt, äter snyggt, tja ni vet. Där sitter jag och äter brandkårssnabbt som om det skulle brinna någonstans, glufs glufs, knappast någon midfulness där inte, haha.

Vi pratade i alla fall om mellanmål m.m. och hon berättade att hon brukade göra jordgubbssylt (plockade bortåt 40 liter om året) till sina barn med kompisar som kom hem till dom förr och åt mellanmål hemma hos dom. Hon berättat att när hon träffat en av dom senare så kom han fortfarande ihåg den där sylten. Jag tänkte då på den tid som kvinnor och män lägger ner på hushållssysslor och som jag tror att de flesta kvinnor önskar att de kunde göra egen saft, sylt, odla egna grönsaker, baka hembakat bröd osv och ha tid att vara den “perfekta” mamman – samtidigt som hon jobbar 100%. Jag frågade henne hur hon hade tid och hon svarade att hon jobbade 75% men att hon ibland höll på fram till småtimmarna med hushållssysslor för att hinna med allt och hon antagligen därför fick magsår m.m. För övrigt har SCB släppt en intressant rapport beträffande hur vi spenderar dygnet som ni kan hitta här.

Jag brukar baka eget bröd, jag odlar egna grönsaker, jag tränar och jag är ute med hunden men jag förstår inte hur jag skulle hinna med allt jag vill göra, tiden räcker inte till och jag är trött på kvällen.

Idag hade jag äran att få backträna i Hammarbybacken med Annie, Sara och Sofy. Tre fantastiska tjejer som man skulle kunna kalla för bloggdrottningar. Jag funderade lite på hur de hinner med att skriva alla sina bra saker som ger oss andra glädje och energi, jag hoppas att de kommer fortsätta länge med att inspirera oss andra. Själv är jag nöjd om jag hinner skriva ett inlägg en gång i veckan eller nått sånt. Men det handlar ju om prioriteringar och nu ska jag prioritera sömn inför morgondagens möte på Brandforsk där vi ska prata Brand i bostad.

Det här inlägget postades i Övrigt och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

0 svar på Hur hinns allt roligt med?

 1. Runnerslove skriver:

  Fina du! Du är klok- jag tror jag, Sofy och Sara ibland sover lite för lite. Men jag skriver mycket i huvudet och sen ramlar det ut på datorn under en kort stund! Kul att ses- du är redigt backstark! KRAM

 2. Carl Christian Lindstrom skriver:

  Va glad att du inte hinner allt som du vill göra. Tänk dig motsatsen, allt du vill göra är redan gjort. Att vilja mkt är drivkraft att inte vilja alls är läskigt. 🙂

 3. Turf Planet skriver:

  Det blev fel, ta bort denna.

 4. David Eriksson skriver:

  Det handlar om prioritering och ork! Tid brukar de faktiskt finnas.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *