Lätt om hjärtat

Jag körde ett stenhårt längdskidpass i slutet av december där syftet var att köra skiten ur mig och jag satsade så jag trillade några gånger. Inget märkvärdigt.
På natten vaknar jag av en smärta i bröstet på vänster sida. Har svårt att somna om och kan inte ligga på vänster sida. Dagen därpå åker vi hundspann. Jag kör inget utan låter P stå för allt det roliga. Det gör ont när jag tar djupa andetag. Funderar på vad det kan vara, om jag kan ha knäckt något revben eller nått. Jag bestämmer mig i alla fall för att kolla upp lite och ringer sjukvårdsupplysningen som definitivt tycker att jag ska kolla upp det. Ringer lokala vårdcentralen för en tid och de hänvisar mig till akuten på södersjukhuset. Har jag lust att sätta mig på akuten på södersjukhuset så är svaret nej. Så jag avvaktar lite. Smärtan avtar och jag börjat träna igen. Jag har fortfarande en viss obehagskänsla, vågar inte pressa hjärtat med allt för höga pulser men försöker känns in kroppen. Obehagskänslan försvinner inte, kör öppet spår och tar det lugnare än planerat.
Sen så har jag varit förkyld, trött och sliten, så ingen träning på en månad, dock fortfarande obehagskänsla. Med andras ord dax att kolla upp.
Så idag har jag varit hos doktorn och blivit kollad och fått göra arbets-EKG. Jag hade några dubbelslag (hade jag inte förra gången) vid vilo-EKG men arbets-EKGt såg fint ut. Klarade 225W vilket var snäppet bättre än förra gången (trots att jag varit sjuk!)
Antagligen säger doktorn att det måste röra sig om något muskulärt som inte beror på hjärtat så jag fick tillåtelse att maxa pulsen (hej backträning och intervaller) igen. Så skönt och jag känner mig verkligen lätt om hjärtat nu.

Det här inlägget postades i Övrigt och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *