Inför Tjejmarathon 2013

Imorgon är det återigen dags att springa tjejmarathon, ett ultramarathon för både tjejer och killar och därtill ett välgörenhetslopp. Förra året samlades 100 000 kr in till samlade till Panzisjukhuset i Kongo. Panzisjukhuset jobbar med utsatta, sargade, skadade kvinnor. Kvinnor som utsatts för våldtäkt och misshandel. Det kändes riktigt bra och något att fundera på när vi sprang. Våra I-lands problem. Det här året ska jag nog fundera lite på det marathon tal som en senator i texas gjorde i tio timmar utan att äta, dricka, gå på toa eller sätta sig ner för att förhindra en ny abortlag. Inte nog med att ignorera kroppens behov men att kunna prata så länge?! Då tror jag att löpningen i morgon på Roslagsleden blir mer av en dans på rosor.

I år går insamlade pengar till Hungerprojektet i Bangladesh där går pengarna till att utbilda människor i landet så att de kan försörja sig själva och få framtidstro, dvs jordens bästa affärsidé.

Starten går kl 10:00 vid Roslagsbro IP och följer Roslagsleder 53K till Grisslehamn. Förra året tog det mig 6 timmar och 47 minuter. I år tror jag att det kommer att ta betydligt längre tyvärr, så nej jag satsar inte på PB för denna distans i år. Jag har problem med knäna och trots rullar och styrka så får jag fortfarande ont efter ca 25K. Så jag börjar fundera på om det är mina billiga asics skor som inte håller måttet så jag panikköpte faktiskt lite dyrare asics skor i onsdags som jag provspang. (Ja jag vet att det kan vara dumt men jag har med skavsårsplåster…)
image

Egentligen så har det inte så stor betydelse hur lång tid det tar utan jag är mest skraj för att inte kunna springa efteråt på en månad. Tjejmarathon är inte huvudloppet i år utan jag har två lopp i augusti i Belfast, Nord Irland som jag helst skulle vilja kunna träna bra till.
image

Om ni vill komma och heja på så rekommenderar jag Älmsta som jag satsar på att komma till mellan 13:30-14:00. Om ni inte har möjlighet att komma och heja på på plats så skulle jag bli väldigt glad om ni kunde stötta mig genom att sätta in, varför inte 1kr per km till insamlingen. Skriv gärna i så fall att det är Nina B som ni stöttar.

Jag hoppas jag hör av er med lite stöttning i morgon för efter Älmsta så räknar jag med att det kommer att göra ont.

Det här inlägget postades i Friluftsliv, träning och motion, Övrigt och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *